lchf-fusk
Igår blev jag tvungen att fuska lite med lchf dieten. Var på tjejmiddag hos en kompis och firade hennes födelsedag och då drack jag faktiskt en liten drink, åt ett tacoskal och tog en liten bit tårta. Att äta efter en speciell diet och vara social som vanligt kan vara lite knepigt ibland, men jag hade så trevligt med tjejerna så det var det värt. Ska vara extra hård med kolhydraterna ett tag nu istället för att kompensera för den kvällen och hoppas på att jag inte gjorde allt för stor skada på helheten. Ifall invägningen imorgon inte ger allt för bra resultat så vet ni i alla fall vad jag kommer skylla det på.
Måste också passa på att tipsa om blomkålsmos. Det är ju helt fantastiskt. Jag gjorde det till fiskgratängen här om dagen för att ersätta potatismos och det var till och med MYCKET godare än potatismos! Hade jag aldrig trott! Superenkelt också. Bara att koka blomkål i grädde med en klick smör i tills allt grädde kokat in och blomkålen är mjuk och klar. Sen är det fram med stavmixern och bara att mixa på till önskad konsistens. Ju slätare mos man gör, desto mer likt potatismos blir det, för med klumpar så avslöjas det att det faktiskt är blomkålsbitar. Krydda med salt och vitpeppar och vill man ha en lite tjockare och krämigare konsistens (blir lättare att spritsa ut tex och sen blir det ju förståss också godare och fetare) så kan ha i en del philadelphiaost eller någon annan liknande ost. Förvånansvärt gott i alla fall. Till och med Eric blev imponerad!
Önskar mig lchf-kokböcker till min födelsedag i alla fall för så här vill jag minsann fortsätta äta!
xoxo ;)
Har börjat köpa grädde i 1liters förpackningar nu. Helt vansinnigt, jag som knappt ens gillade grädde särskilt mycket förut och bara hade det hemma om jag verkligen behövde det till något speciellt bakverk som det måste vara grädde i och inte kan ersättas med något annat. Kaffe utan socker börjar till och med smaka gott nu. Jäklar så fort man vänjer sig när man är motiverad.
Måste också passa på att tipsa om blomkålsmos. Det är ju helt fantastiskt. Jag gjorde det till fiskgratängen här om dagen för att ersätta potatismos och det var till och med MYCKET godare än potatismos! Hade jag aldrig trott! Superenkelt också. Bara att koka blomkål i grädde med en klick smör i tills allt grädde kokat in och blomkålen är mjuk och klar. Sen är det fram med stavmixern och bara att mixa på till önskad konsistens. Ju slätare mos man gör, desto mer likt potatismos blir det, för med klumpar så avslöjas det att det faktiskt är blomkålsbitar. Krydda med salt och vitpeppar och vill man ha en lite tjockare och krämigare konsistens (blir lättare att spritsa ut tex och sen blir det ju förståss också godare och fetare) så kan ha i en del philadelphiaost eller någon annan liknande ost. Förvånansvärt gott i alla fall. Till och med Eric blev imponerad!
Önskar mig lchf-kokböcker till min födelsedag i alla fall för så här vill jag minsann fortsätta äta!
xoxo ;)
Pixel
Kommentarer
Trackback